Produse tradiționale 100% autentice românești livrate național și internațional

Produse tradiționale 100% autentice românești livrate național și internațional

Povestea Ciunki Artizanat

Pasiune pentru meșteșug de cusut tradițional din generație în generație

Am pornit la drum în anul 2011, călcând pe urmele tătălui meu, marele meșter popular, Gheorghe Ciuncanu, ultimul broder de haine schilereşti din Gorj.

O moștenire de familie prin care continuăm să ducem tradiția mai departe, o promisiune către noi înșine mânată de dorința de a păstra vie tradiția și de a duce mai departe rădăcinile populare românești cu priceperea meșteșugarilor din familia noastră, o gamă variată de țesături, accesorii, motive și broderii tradiționale, multă pasiune, sârguință și devotament pentru ceea ce facem și proiectul nostru a prins contur. 

a

a

Povestea noastră se scrie zi de zi cu acul pe orice bucată de pânză albă.

La atelierul Ciunki Artizanat zilele noastre se măsoară în înțepături de ac și în cruciulițe cusute.

Astăzi noi suntem în căutarea lor, a sumanelor și a vestelor, iilor autentice și costumelor popularelor românești și a poveștilor demult scrise pentru a le curăța de praf, a le reda frumusețea și a le trimite în lumea largă să încânte văzul tuturor.

Iubim să descoperim produse lucrate cu mult timp în urmă. Le analizăm detaliile și ne imaginăm la câte evenimente au fost ele martore de-a lungul timpului.

La Ciunki Artizanat comercializăm doar produse create manual, 100 % autentice din lână natur

Cu precădere modele gorjenești, oltenești, dar și alte modele din toate zonele țării, de la sumane tradiționale, veste și bundițe, sachie, ii autentice, poale, sacouri, catrințe, ițari, cămăși, brâuri, chimire, opinci, până la costume populare integrale, și femeiești și bărbătești, orice model din toate zonele țării, de la gama botez și până la cel mai în vârstă.

a

a

Hainele tradiționale românești aduc la un loc rădăcinile românești cu priceperea meșteșugarilor noștri.

La Ciunki Artizanat tradiţia se păstrează de zeci de ani de un meşter popular, care a transmis din generație în generație dragostea pentru frumos. Meșterii noștri duc mai departe una dintre tainele cele mai de seamă, aceea a cusutului manual. Fiecare dintre voi, prin aprecierea muncii noastre, ne dați curaj și încredere!

Fiecare produs lucrat manual conține grija și migala meșterilor noștri. Se lucrează câteva săptămâni bune pentru o haină tradițională românească. Fiecare cusătură își are rostul, fiecare produs este brodat cu motive populare străvechi cum ar fi brăduțul, spirala, rombul, șarpele etc.,  iar toate laolaltă construiesc o poveste. 

Asta-i povestea ce vrem să o ducem mai departe și care să fie auzită și admirată în lumea largă.

La Ciunki Artizant păstrăm tradiția, construim oportunități și promovăm îndeletnicirile autentice românești peste ani și ani.

Meșterii noștri lucrează cu pricepere și hărnicie produse tradiționale din toate zonele țării, fie că este vorba doar de o singură piesă vestimentară, în croi simplu și culori puține, sau costume populare complete, autentice românești, decorate cu maiestrie, cu broderii fine de mână, brodate manual și cusute manual.

Tehnicile de lucru diferă, iar simbolurile sau broderiile sunt și ele diferite, munca este migăloasă, dar tocmai detaliile lucrate manual dau frumusețea produselor noastre.

a

a

Cum fiecare suman tradițional, vestă, ie autentică sau port popular tradițional își are povestea sa, te invităm să faci și tu parte din povestea noastră!

Poți alege să ne oferi din energia și timpul tău, să ne spui ce model preferi, iar povestea va fi dusă mai departe de meștera ce o lucrează, iar apoi de fiecare dintre voi, cei ce alegeți să le purtați!

Dacă ești în căutarea unui piese din portul național românesc sau unui costum popular complet, sau poate o ie tradițională pentru plăcerea proprie, un port tradițional pe care să îl porți în ziua nunții, un suman obișnuit sau un suman de sărbătoare, la Ciunki Artizanat cu siguranță vei găsi un model adecvat pentru orice tip de eveniment: de la serbări pentru copii, ansambluri populare, soliști de muzică populară, botezuri, nunți, aniversări, spectacole etc.

Dacă v-am stârnit interesul vă așteptăm cu drag să comandați de pe site-ul nostru sau să ne contactați telefonic pentru o comandă personalizată!